Hvem laver Geoviden?

Geovidens redaktion holder til hos De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) i København. GEUS er en del af Geocenter Danmark sammen med Aarhus og Københavns Universitet, som tilsammen udgiver bladet.

Indholdet i Geoviden er produceret af en fast journalist, der også har redaktørrollen. Artiklerne skrives efter interviews med forskere på de givne områder og anden research. Valg af temaer foretages af redaktøren i samarbejde med resten af redaktionen, forskernetværket samt en følgegruppe af geografilærere. Vi modtager dog meget gerne gode idéer fra andre kanter, bare skriv til os på [email protected].

Mød teamet


Fie Krøyer Dahl

Redaktør og journalist

Fie planlægger, koordinerer, researcher og skriver som udgangspunkt alle artikler til Geoviden og er med til at skitsere og udvikle mange af bladets illustrationer. Derudover står Fie for at producere ekstra indhold til geoviden.dk, som for eksempel quizzer og ekstra artikler, der ikke er med i det trykte magasin, samt at koordinere produktion af temavideo til hvert nummer.

Fie er uddannet journalist fra DMJX og har en kandidat i Digital Design og Kommunikation fra IT-Universitetet. Hun elsker at komme med ind i maskinrummet hos videnskaben og finde de mest muligt nørdede og niche-agtige emner at skrive om. Især hvis de samtidig kan kædes sammen med klima og miljø, hvilket geovidenskab nærmest altid kan, viser det sig.


Ekspert

Lykke Sandal

Grafisk designer

Lykke er den, der får Geoviden til at være mere end Word-tekster og håndtegnede skitser. Hun står for at layoute magasinet og udvikle og producere illustrationer til både tryk og web og går meget op i at gøre det komplekse og svært tilgængelige forståeligt og lidt ‘tørre’ emner mere spiselige. Hun er uddannet fra Den Grafiske Højskole (nu Mediehøjskolen og Danmarks Designskole) som grafisk designer og illustrator.

Lykke er glad for at arbejde med et blad som Geoviden, hvor hun, som hun selv siger “ikke skal sælge noget til nogen”, men blot kan være kreativ og forfølge de ideer, der lige popper op.


caroline korrekturlæser

Caroline Dea Rutter

Korrekturlæser

Caroline læser korrektur på Geoviden, så der ikke er for mange fejl og uregelmæssigheder i det trykte blad og på nettet. Hun øver sig i ikke at vågne om natten og ærgre sig over de fejl, hun ikke fandt. Hun er uddannet cand.mag. i engelsk og er dermed beviset på, at en humanistisk uddannelse også kan bringe dig uventede og vidunderlige steder hen.

Caroline synes, at det bedste ved at arbejde på Geoviden er, at hun bliver ved med at blive mindet om, hvor vild og stor og fantastisk og overraskende verden er.


Maria Munk Jensen, Webredaktør

Maria Munk Jensen

Webredaktør

Maria er Geovidens dirigent på alt, hvad der hedder web. Hun sørger for, at der kommer indhold på geoviden.dk, og at det ser skarpt ud og er så nemt for brugeren at navigere i som muligt. Maria har øje for både detaljerne og de store linjer og har især trukket et hårdt læs i omlægning til det nye geoviden.dk (denne hjemmeside).

Maria er uddannet kandidat i kommunikation og International udvikling fra Roskilde Universitet og har specialiseret sig i digital kommunikation og udvikling af hjemmesider.