Kan du ikke få nok af Månen?

NASA’s månegalleri

Månegalleriet hos NASA

Månen og rejserne dertil er meget fotogene, og heldigvis findes der frit tilgængelige fotogallerier, hvor du kan dykke ned i alle mulige mærkelige billeder. For eksempel Niel Armstrongs fødselsdagskage, ukulele-spil i post-måne-karantæne, raketaffyringer med mere. En ægte tidsrøver, så er det sagt.

Apollo-missionernes galleri (også masser af videoer)

NASA’s Månegalleri (alt Månerelateret, også grafikker og videoer)

Flyv til Månen i solsystem-simulator

månesimulator udklip
Udklip fra Solar System Exploration-sitet (NASA)

NASA har begået en ret fantastisk side, hvor man kan holde øje med Månen og de satellitter, der er i kredsløb om den og meget andet. Du kan zoome ind på landskabet, studere kratere og bjergkæder, sammenligne Månen med andre måner i solsystemet og generelt bare have en fest.

Du kan også slå siden over i solsystem-mode, og hoppe rundt på de andre planeter og se, hvor de forskellige kometer befinder sig med mere.

Katalog over Måne-prøver

prøve 60025 mugshot
Såkaldt ‘mug shot’ af prøve 60025 fra alle sider, så den let kan identificeres (Foto: NASA)

Vil du vide mere om Apollo-prøve nr. 60025, som James Connelly og kollegerne brugte til at måle Månens alder på? Så hop til denne hjemmeside under Lunar and Planetary Institute, som har samlet billeder af prøverne sammen med fotografier af tyndslib taget fra dem med mere.

Se de flotte månekort fra 70’erne

månekort over Apollo 11-landingsområde
Kort over området, Apollo-11-missionen landede i (Mare Tranquilitatis). Den lille pil i venstre, nederste hjørne viser, hvor de endte med at lande. (Kort: USGS)

De kort, der blandt andet ligger til grund for det nye, opdaterede kort fra artiklen her, kan ses hos U.S. Geological Survey (USGS). De har samlet alle de gamle kort fra Apollo-tiden, hvor man kortlagde på livet løs for at vide, hvad man rejste op til, og hvad man så fandt, da man var der.

Flere indlæg
Læs mere

Månekort gennem tiderne

1610 – Galileo Galilei Galileo Galilei udgiver sit værk Siderius Nunceus (Stjernemeddelelser), som er første udgivelse om himmellegemer…