Pollen

Velkommen til det nye geoviden.dk!

Geovidens webunivers er nu blevet nemmere at navigere i samt mere sammenhængende som læringsmedie. Find hurtigt det materiale, du skal bruge, eller bliv inspireret af videoer, artikler og interaktive illustrationer, du måske ikke vidste fandtes. 

Vi er glade for at byde dig velkommen på den nye hjemmeside for det populærvidenskabelige magasin Geoviden, der formidler geovidenskabens fascinerende verden til især unge. Temaerne er bygget op, så de kan bruges i undervisningen i særligt gymnasierne.

Seneste tema udkom i december og handler om pollen og sporer (en specifik videnskab kaldet palynologi). Se det i menuen til højre.

Vi har gjort de mest populære af vores illustrationer interaktive, så du kan klikke dig rundt på forskellige istidslandskaber, findesteder for danske dinosaurer m.m. og få information om de enkelte detaljer. For eksempel denne, der forklarer principperne bag CO2-lagring. Bare klik på billedet, så kommer du videre:

interaktiv grafik-udklip

Find andre eksempler her:

Søg på tværs af temaer

Geoviden udgives stadig som trykt magasin tre gange om året, og man får stadig sit blad tilsendt, hvis man er abonnent. Nu er det blot blevet nemmere at navigere i den digitale udgave, hvor hvert Geoviden-tema kan findes både som magasinudgave, som pdf, enkelte artikler eller downloades som samlet zip-fil.

Hvert tema har stadig sin egen underside med blad og ekstra materiale, hvor du kan få overblik over indholdet. I skrivende stund er der syv temaer at gå på opdagelse i (nyeste først):

Du kan nu søge på tværs af alle temaer, så du kan finde alt Geoviden-materiale, der handler om eksempelvis Indlandsisen, ressourcer, landskabsdannelse osv. Det gør det nemmere at samle materiale, hvis du for eksempel skal finde materiale til en opgave.

Desuden har vi samlet alle nøglebegreber, der optræder i alle temaerne, i én samlet liste. Den virker på den måde som et opslagsværk for geovidenskabelige termer. Du kan også stadig finde de enkelte, temaspecifikke lister under hver temaside.

Geoviden-arkiv stadig tilgængeligt

Teamerne her på siden stammer fra de Geoviden, der er udgivet siden relanceringen i starten af 2019. Du kan dog stadig finde et link til alle de tidligere udgivelser fra før 2019 her.

Vi håber, I bliver lige så glade for det nye site, som vi er.

HUSK at I altid kan sende spørgsmål, ideer, ris og ros til vores redaktion på [email protected]

Flere indlæg