Vil du vide mere?

Her kan du finde ekstra information og videre læsning om de danske dinosaurer i tillæg til det, der står i Geoviden.

Som med alt andet materiale i Geoviden og på geoviden.dk, bedes gengivelse ske med tydelig henvisning.

Ture til dinosaurernes Bornholm

Dinosaurspor i skrænten

Formidlingscentret NaturBornholm har lavet en hjemmeside (og bog) med beskrivelser af, hvad du kan se af spændende geologi og natur på Bornholm, samt hvordan du kommer derhen. Her finder du også beskrivelser af alle de steder, der er fundet dinosaurer:

Foto: Skrænten ved Arnager Bugt, hvor man har kunnet se dinosaurfodspor. (Foto: Jesper Milán)


Dinosaurfund i Grønland

Danske forskere har også været med til at finde meget flotte dinosaurfund i de grønlandske skrænter i de seneste årtier. Herunder et flot skelet fra en af de tidligst kendte dinosaurer, plateosauren.

Læs den ekstra artikel med billedgalleri fra felten.

Foto: Fossiler trækkes tilbage til lejren for at gøres klar til transporten til Danmark. Tættest på kameraet ses Jesper Milán, der også medvirker i flere artikler i dette tema. (Foto: Københavns Universitet)


Datering med ledefossiler

Læs mere om datering via ledefossiler, herunder et eksempel på, hvordan man bruger fossilerne til at sammenligne geologiske lag fra forskellige lokaliteter.

Artiklen blev bragt i Biologiforbundets medlemsblad Kaskelot (15. marts 2013, nr. 196, s. 16-20) og er skrevet af forsker og samlingsmedarbejder ved Statens Naturhistoriske Museum (SNM) Bent Erik Kramer Lindow.

Læs den her.

Flere indlæg