Video af dinosaurer

Video: På jagt efter Danmarks dinosaurer

Fossiljæger og museumsinspektør Jesper Milán fortæller om, da han fandt de første dinosaurspor i Danmark, og tager dig med til et af sine yndlingssteder at finde fossiler, nemlig Stevns.

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

Jesper Milán er museumsinspektør på Geomuseum Faxe, men er i visse kredse også kendt som ‘Dinosaurjægeren fra Faxe’. Det var Jesper, der fandt op til flere dinosaurfodspor på en bornholmsk strand tilbage i 00’erne, få år efter den første tand fra en dinosaur var blevet fundet.

I videoen kan du høre ham fortælle om sin oplevelse, og hvorfor det er vigtigt at indsamle så meget viden om fortidens dyr som muligt.

Du kommer med til en gammel kalkgrav tæt ved Stevns Klint, hvor man kan finde tænder fra slutningen af dinosaurernes levetid, såsom hajer og en sjælden gang imellem fra det store havlevende reptil, Mosasaurus.

Havlevende reptiler
(Illustration: Dmitry Bogdanov, Wikimedia Commons)

Det er også på Stevns Klint, du kan se det håndgribelige bevis på dinosaurernes endeligt, nemlig det lag ler, der blev afsat i forbindelse med meteornedslaget og den efterfølgende massedød. Det tynde lerlag er også kendt som Fiskeleret.


Ekspert logo

Mød eksperten

Jesper Milán
Museumsinspektør, Geomuseum Faxe


Flere indlæg